Reacţii de furie, în urma unor comentarii despre Hitler ale purtătorului de cuvânt de la Casa Albă

Politicienii israelieni au reacţionat furios în urma unor comentarii ale purtătorului de cuvânt de la Casa Albă, Sean Spicer, care a sugerat că Hitler nu a utilizat gaz otrăvitor asupra propriului popor şi a numit taberele de exterminare naziste ”centre Holocaust”, informează The Guardian.

2641 afișări
Imaginea articolului Reacţii de furie, în urma unor comentarii despre Hitler ale purtătorului de cuvânt de la Casa Albă

Reacţii de furie, în urma unor comentarii despre Hitler ale purtătorului de cuvânt de la Casa Albă

În timpul unei şedinţe informative care a avut loc la începutul acestei săptămâni la Casa Albă, Spicer a încercat să sugereze că Adolf Hitler, spre deosebire de liderul sirian, Bashar al-Assad, nu a folosit gaz toxic asupra propriului popor, el a ignorat în cadrul comentariilor sale exterminarea evreilor germani şi a celor ce au fost ucişi în camerele de gazare.

Afirmaţiile lui Spicer, făcute în timpul Paştelui evreiesc, au provocat indignare în mediul online, unele organizaţii pentru comemorarea Holocaustului, acuzându-l de minimalizarea crimelor lui Hitler.

Yisrael Katz, unul dintre liderii partidului israelian Likud a declarat: ”Declaraţia lui Sean Spicer că Hitler nu a folosit arme chimice este gravă şi odioasă. Avem obligaţia morală de a elimina consideraţiile politice. Trebuie să solicităm scuzele sau demisia sa”.

În urma reacţiilor furioase generate, Sean Spicer şi-a cerut apoi scuze pentru comparaţia sa ”nepotrivită şi sensibilă”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici