Preşedintele Chinei se pronunţă pentru rezolvarea pe cale paşnică a tensiunilor între SUA şi Coreea de Nord

Preşedintele chinez Xi Jinping a pledat pentru soluţionarea pe cale paşnică a tensiunilor între Statele Unite şi Coreea de Nord, în cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său american, Donald Trump, relatează site-ul postului France 24.

2195 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Chinei se pronunţă pentru rezolvarea pe cale paşnică a tensiunilor între SUA şi Coreea de Nord

Xi Jinping, preşedintele Chinei, se pronunţă pentru rezolvarea pe cale paşnică a tensiunilor între SUA şi Coreea de Nord

Xi Jinping a transmis preşedintelui american că Beijingul rămâne "disponibil să continue comunicarea şi coordonarea cu partea americană în ceea ce priveşte problemele ce ţin de peninsula (coreeană)", potrivit postului de televziune CCTV.

La rândul său, Donald Trump a subliniat importanţa menţinerii unor legături apropiate între cei doi şefi de stat, şi a fost de acord ca SUA şi China că conlucreze pentru a "extinde cooperarea pragmatică într-o serie de domenii".

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat Coreea de Nord şi Siria cu atacuri preventive, din cauza testelor nucleare şi balistice efectuate de Phenian şi a unui atac chimic atribuit fără dovezi regimului Bashar al-Assad. Armata Statelor Unite a lansat deja un atac cu rachete în Siria, iar Pentagonul a dispus trimiterea portavionului USS Carl Vinson şi a grupului naval aferent în largul Coreei de Sud.

În acest context, regimul Kim Jong-Un a semnalat că este pregătit pentru "orice tip de război", iar presa oficială de la Phenian a ameninţat că, în cazul unei agresiuni, vor fi lansate rachete nucleare spre teritoriul continental al Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici