Suspect cu legături islamiste şi anarhiste, REŢINUT după atacul care a vizat autocarul BVB

Un suspect a fost reţinut în ancheta privind atacul care a vizat marţi seară autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund, autorităţile suspectând că individul are legături cu grupuri islamiste şi anarhiste, afirmă surse citate de presa germană.

885 afișări
Imaginea articolului Suspect cu legături islamiste şi anarhiste, REŢINUT după atacul care a vizat autocarul BVB

Suspect cu legături islamiste şi anarhiste, REŢINUT după atacul care a vizat autocarul BVB

Potrivit unor oficiali din cadrul investigaţiei citaţi de revista Focus, suspectul reţinut are legături atât cu grupuri islamiste, cât şi cu organizaţii anarhiste cu doctrină antifascistă.

Procurorul de caz, Frauke Köhler, a declarat că dispozitivele care au explodat erau de tip artizanal, conţinând fragmente metalice. "Mobilul atacului nu este clar", a afirmat Kohler.

Trei explozii au vizat, marţi seară, autocarul echipei de fotbal germane Borussia Dortmund în timp ce se deplasa spre stadion pentru disputarea partidei cu AS Monaco, un jucător şi un agent de poliţie fiind răniţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici