Germania transmite lunar NSA cantităţi mari de date telefonice

Serviciul german de informaţii (BND) transmite lunar Agenţiei Naţionale de Informaţii din SUA (NSA) cantităţi mari de date telefonice, afirmă surse citate de ediţia online a publicaţiei Die Zeit.

141 afișări
Imaginea articolului Germania transmite lunar NSA cantităţi mari de date telefonice

Germania transmite lunar NSA cantităţi mari de date telefonice (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Citând documente confidenţiale, sursele afirmă că BND colectează 220 de milioane de date telefonice zilnic. Dintre acestea, 1,3 miliarde sunt transmise lunar NSA.

Datele colectate conţin parametri ai convorbirilor şi mesajelor telefonice - detalii despre numerele de contact, ora, nu şi conţinutul conversaţiilor.

"Este greu de spus dacă aceste practici sunt conforme cu legislaţia germană", afirmă un oficial citat de Die Zeit.

Dezvăluirile evidenţiază amploarea cooperării dintre Germania şi Statele Unite privind spionajul.

Serviciul german de informaţii BND a refuzat să comenteze dezvăluirile. Săptămâna trecută, BND anunţase că operaţiunile de colectare de informaţii pentru NSA au fost suspendate.

Acuzaţiile referitoare la colaborarea agenţiilor de spionaj germane cu NSA au generat tensiuni în cadrul coaliţiei guvernamentale din Germania, formată de Uniunea Creştin-Democrată (CDU), condusă de cancelarul Angela Merkel, cu Partidul Social-Democrat (SPD). Dezvăluirile făcute de fostul angajat NSA Edward Snowden privind spionajul împotriva Germaniei au atras, anul trecut, critici dure din partea Berlinului. Recent, presa a relatat că Serviciul german de informaţii (BND) a oferit ajutor NSA în spionarea unor oficiali şi a unor companii din Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici