Germania va introduce un permis de şedere cu cip pentru imigranţii din afara UE

Germania intenţionează să introducă în curând un permis de şedere sub forma unui card cu cip pentru cetăţenii ţărilor care nu fac parte din Uniunea Europeană, pe care vor fi înregistrate amprentele digitale şi fotografia titularului, relatează sâmbătă cotidianul Die Welt.

65 afișări
Imaginea articolului Germania va introduce un permis de şedere cu cip pentru imigranţii din afara UE

Germania va introduce un permis de şedere cu cip pentru imigranţii din afara UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 4,3 milioane de străini originari din ţări terţe (care nu sunt membre UE) vor fi afectaţi de această măsură.

Potrivit Die Welt, cardul cu cip, cu o perioadă de valabilitate de maximum zece ani, va fi introdus progresiv, timp de mai mulţi ani.

Ministerul de Interne a precizat că 1,1 milioane de titluri de sejur sunt emise sau prelungite în fiecare an pentru străini din afara UE.

Acest proiect ar intra în cadrul unei uniformizări la scară europeană a permiselor de şedere, subliniază Die Welt.

Primele teste ar urma să fie demarate anul acesta în 19 centre administrative din toată ţara.

În Germania, prelevarea amprentelor digitale de la cele două degete arătătoare este obligatorie pentru a obţine paşaport, dar pentru cărţile de identitate biometrice, care vor fi lansate în noiembrie, aceasta se face pe baza acordului cetăţeanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici