Germania vrea să accelereze procedurile de expulzare a străinilor care comit infracţiuni

Guvernul Germaniei analizează măsuri de accelerare a procedurilor de expulzare a străinilor care comit infracţiuni, ca reacţie la agresiunile care au vizat femei, în Koln şi în alte oraşe, de Revelion, informează site-ul agenţiei Reuters.

2319 afișări
Imaginea articolului Germania vrea să accelereze procedurile de expulzare a străinilor care comit infracţiuni

Germania vrea să accelereze procedurile de expulzare a străinilor care comit infracţiuni (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, şi cel al Justiţiei, Heiko Maas, pregătesc măsuri pentru expulzarea imediată a străinilor care comit agresiuni fizice.

În virtutea legislaţiei actuale, persoanele care comit agresiuni fizice primesc pedepse uşoare, care nu atrag expulzarea.

Cancelarul Angela Merkel a salutat setul de măsuri elaborate de cei doi miniştri.

"Trebuie să ne asigurăm că aceste măsuri vor intra în vigoare cât mai curând posibil. Procesul de aprobare parlamentară trebuie să se desfăşoare cât mai rapid", a subliniat Merkel.

Peste 600 de femei susţin că au fost molestate în noaptea de Revelion în Koln şi în alte oraşe germane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici