Gest revoltător al autorului celui mare mare masacru din Norvegia. Anders Behring Breivik făcut un salut nazist la intrarea în sala de judecată

Autorul masacrului din 2011 din Norvegia, Anders Behring Breivik a făcut marţi un salut nazist la intrarea în instanţă pentru o audiere în vederea eliberării condiţionate, relatează Reuters.

2706 afișări
Imaginea articolului Gest revoltător al autorului celui mare mare masacru din Norvegia. Anders Behring Breivik făcut un salut nazist la intrarea în sala de judecată

Foto: Arhivă

Breivik, un extremist de dreapta, a ucis 77 de persoane în cea mai mare atrocitate pe timp de pace din Norvegia în iulie 2011. El a ucis opt persoane cu o maşină-capcană în Oslo şi apoi a împuşcat 69, majoritatea adolescenţi, într-o tabără a tinerilor din Partidului Laburist.

Cu capul ras şi îmbrăcat într-un costum închis la culoare, Breivik a făcut un semn cu degetele asociat cu supremaţia albilor înainte de a ridica braţul drept imitând un salut nazist.

El a purtat, de asemenea, pancarte, tipărite în limba engleză, printre care una pe care scria "Opriţi genocidul vostru împotriva naţiunilor noastre albe".

Breivik, în vârstă de 42 de ani, ispăşeşte pedeapsa maximă de 21 de ani prevăzută legislaţia din Norvegia, care poate fi prelungită pe termen nedefinit dacă este considerat o ameninţare continuă pentru societate.

Tribunalul Telemark din Skien, la sud-vest de capitala Oslo, unde Breivik îşi ispăşeşte pedeapsa, audiază cazul în această săptămână, după ce, anul trecut, procuratura din Oslo a respins cererea lui Breivik de eliberare anticipată.

În cazul în care cererea de eliberare va fi respinsă, Breivik, care şi-a schimbat numele legal în Fjotolf Hansen, poate solicita o nouă audiere pentru eliberarea condiţionată peste un an, a precizat Karlsdottir.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici