Ghimpu: Dacă la început spuneam că avem o criză constituţională, acum am ajuns chiar în impas

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat, marţi, la Bucureşti, că rămâne fidel ideii organizării unui referendum pentru depăşirea crizei constituţionale de la Chişinău, deoarece s-a ajuns la un impas.

20 afișări
Imaginea articolului Ghimpu: Dacă la început spuneam că avem o criză constituţională, acum am ajuns chiar în impas

Ghimpu: Dacă la început spuneam că avem o criză constituţională, acum am ajuns chiar în impas (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Câteodată mă gândesc mai bine să abrogăm această Constituţie, întrucât ea ne încurcă să mergem înainte, dar este legea fundamentală. Dacă la început spuneam că avem o criză constituţională, acum am ajuns chiar în impas, întrucât varianta, proiectul recomandat de Comisia de la Veneţia nu mai poate fi realizat", a declarat Mihai Ghimpu.

El a amintit că facţiunea Partidului Comuniştilor a spus că nu votează până la alegeri modificarea articolului 78 din Constituţia Republicii Moldova, "deci numai după alegeri, ceea ce înseamnă că prin Parlament noi nu putem depăşi criza constituţională".

"Şi atunci, alegeri anticipate de dragul alegerilor. Venim înapoi în Parlament şi iar ne întâlnim cu acest mecanism. Asta înseamnă că nu depăşim criza constituţională. De aceea, eu rămân fidel ideii mele pe care am lansat-o de la bun început, că această criză poate fi soluţionată doar prin referendum. Urmează să avem discuţii din nou cu Comisia de la Veneţia, poate găsim susţinere. Altfel, vom avea în fiecare an de două ori alegeri. Şi fără preşedinte", a conchis Ghimpu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici