Gigantul bancar HSBC reduce 35.000 de locuri de muncă

  • HSBC va relua un program de reduceri de locuri de muncă pe care l-a oprit în urmă cu trei luni,
  • Banca va reduce 35.000 de locuri de muncă,
446 afișări
Imaginea articolului Gigantul bancar HSBC reduce 35.000 de locuri de muncă

Gigantul bancar HSBC reduce 35.000 dde locuri de muncă

Directorul executiv Noel Quinn a declarat într-un document că decizia de a relua concedierile, întrerupte în martie, a fost determinată de o scădere a profiturilor în primul trimestru şi de prognozele economice sumbre.

„Realitatea este că măsurile şi schimbările pe care le-am anunţat în februarie sunt şi mai necesare astăzi”, a spus Quinn. „Nu am putut opri pierderile de locuri de muncă la nesfârşit - a fost întotdeauna o întrebare, nu dacă, ci când”, a spus Quinn.

Banca a dezvăluit planul de restructurare în februarie, când a declarat că vrea să elimine 35.000 de locuri de muncă în următorii trei ani şi să îşi scadă costurile anuale cu 4,5 miliarde de dolari. O lună mai târziu, cu piaţa globală a locurilor de muncă decimată de criza de sănătate publică, HSBC a spus că va amâna partea de concediere a planului.

Quinn a spus că se aşteaptă ca majoritatea angajaţilor să rămână angajaţi sau plătiţi până la sfârşitul anului, dar nu doreşte să „promită prea mult”. El a adăugat: „Ştiu că aceasta nu va fi o veste binevenită şi că va crea îngrijorare şi incertitudini.”

HSBC a spus că va face tot posibilul pentru a-i ajuta pe cei care părăsesc banca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici