Grecia este prima ţară ortodoxă care legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex

Parlamentul Greciei a votat joi seara un proiect de lege istoric care legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi acordă drepturi parentale depline cuplurilor de acelaşi sex.

1056 afișări
Imaginea articolului Grecia este prima ţară ortodoxă care legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex

Grecia este prima ţară ortodoxă care legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex

"Votul a trecut: începând din această seară, Grecia este mândră să devină cea de-a 16-a ţară din UE care legiferează egalitatea în materie de căsătorie", a postat premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, pe platforma X. "Este un punct de cotitură pentru drepturile omului, care reflectă Grecia de astăzi - o ţară progresistă şi democratică, angajată cu pasiune faţă de valorile europene", a adăugat el.

Proiectul de lege a divizat politica din ţară şi a fost puternic contestat de unii conservatori şi de Biserica Ortodoxă a Greciei, potrivit Politico.

Aproximativ o treime din partidul conservator de guvernământ al lui Mitsotakis, Noua Democraţie, s-a abţinut sau a votat împotriva proiectului de lege, dar legea a trecut cu ajutorul a trei partide de opoziţie de centru-stânga şi de stânga.

În total, 176 de deputaţi au susţinut proiectul de lege în parlamentul cu 300 de locuri, în timp ce 76 au votat împotrivă, iar restul s-au abţinut. Votul face din Grecia prima ţară ortodoxă care legalizează căsătoria între persoane de acelaşi sex.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici