Grecia: Proteste violente, după un incident soldat cu moartea unui tânăr (Video)

Mii de persoane participă, duminică după-amiază, la proteste organizate la Atena şi Salonic, după moartea unui adolescent, împuşcat mortal de poliţie în capitala elenă.

326 afișări
Imaginea articolului Grecia: Proteste violente, după un incident soldat cu moartea unui tânăr (Video)

Demonstraţii la Atena şi Salonic, după moartea unui adolescent în confruntări cu poliţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Magazine şi bănci, atacate cu proiectile incendiare la Atena

Grupuri de tineri au început, duminică după-amiază, să atace cu proiectile incendiare vitrinele magazinelor şi băncilor la Atena, unde câteva mii de persoane protestează după uciderea unui adolescent într-o confruntare cu poliţia.

Sucursala unui concesionar de automobile francez a fost incendiată, în urma unui atac cu cockteiluri Molotov, iar sediile mai multor bănci au fost avariate de manifestanţi.

Poliţia a recurs la gaze lacrimogene pentru a încerca să disperseze grupurile de tineri care lansează atacuri cu pietre şi bucăţi de lemn.

Aproape 5.000 de persoane s-au adunat, duminică după-amiază, în faţa Muzeului Naţional, în apropiere de cartierul Exarhia, unde a avut loc incidentul de sâmbătă seara. Organizate la apelul mai multor grupuri de stânga şi asociaţii pentru protecţia drepturilor omului, manifestaţiile au degenerat în violenţe, iar poliţia a încercat să-i împiedice pe demonstranţi să-şi continue drumul către sediul poliţiei.

În acelaşi timp, la Salonic, cel puţin zece bănci şi magazine au fost atacate cu cockteliluri Molotov, lansate de demonstranţii adunaţi pentru a protesta după incidentul de sâmbătă seara.

Atacurile de la Salonic au vizat faţadele agenţiilor Băncii Naţionale a Greciei şi băncii Emporiki, dar şi câteva magazine de îmbrăcăminte şi supermarketuri, iar surse din cadrul poliţiei au declarat că şi geamurile de pe faţada sediului Primăriei din Salonic au fost sparte.

Circa 2.000 de demonstranţi s-au adunat pe bulevardul Egnatia, în apropiere de piaţa centrală din Salonic, şi s-au îndreptat către sediul Ministerului pentru Macedonia-Tracia, unde au dat foc pubelelor.

Demonstraţia a fost convocată de grupări de stânga şi asociaţii pentru apărarea drepturilor omului şi se înscrie într-o serie de manifestaţii organizate în marile oraşe din Grecia, la o zi după ce Andreas Grigoropoluos, în vârstă de numai 15 ani, a fost împuşcat mortal de un poliţist, într-un incident produs în cartierul Exarhia din Atena.

Incidentul care a declanşat protestele a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 21.00, în cartierul Exarhia, aflat în apropierea marilor universităţi din Atena.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici