Grecia: Proteste violente, după un incident soldat cu moartea unui tânăr (Video)

Mii de persoane participă, duminică după-amiază, la proteste organizate la Atena şi Salonic, după moartea unui adolescent, împuşcat mortal de poliţie în capitala elenă.

325 afișări
Imaginea articolului Grecia: Proteste violente, după un incident soldat cu moartea unui tânăr (Video)

Demonstraţii la Atena şi Salonic, după moartea unui adolescent în confruntări cu poliţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Paisprezece poliţişti şi şase manifestanţi, uşor răniţi în timpul protestelor din Grecia

Paisprezece poliţişti şi şase manifestanţi au fost răniţi, iar numeroase magazine au fost incendiate duminică în Grecia, în urma protestelor violente provocate de un incident soldat cu uciderea unui adolescent de către un poliţist.

În centrul Atenei, mai multe magazine şi bănci de pe bulevardul Alexandras şi din cartierul Exarhia au fost incendiate, iar 13 poliţişti au fost răniţi în cursul incidentelor produse în timpul unei manifestaţii la care au participat 5.000 de persoane şi care a degenerat în violenţe.

Şase demonstranţi au fost internaţi în spital, cu răni uşoare, au anunţat posturile de radio şi televiziune de la Atena.

Confruntările continuă duminică seara în centrul Atenei, unde câteva zeci de tineri s-au retras în Şcoala Politehnică şi Universitatea de Economie după încheierea demonstraţiei.

Surse din cadrul poliţiei au declarat că aproximativ 20 de demonstranţi au fost reţinuţi în timpul confruntărilor.

Demonstraţia a început duminică după-amiază în apropiere de cartierul Exarhia, unde s-a produs sâmbătă seara incidentul soldat cu moartea lui Andreas Grigoropoulos, aflat într-un grup de circa 30 de tineri care au atacat cu pietre o maşină în care se aflau doi poliţişti.

Unul dintre aceştia a coborât din vehicul şi a deschis focul, rănindu-l mortal pe adolescentul în vârstă de 15 ani.

Poliţistul a fost arestat duminică, fiind anchetat pentru omor, iar colegul său a fost reţinut pentru complicitate.

La Salonic, în nordul Greciei, majoritatea universităţilor sunt ocupate de studenţi, iar un grup de tineri a lansat proiectile incendiare către clădirea unui comisariat.

Aproximativ 2.000 de persoane au participat la o manifestaţie organizată duminică după-amiază, în cursul căreia au fost incendiate sediile mai multor bănci şi magazine.

În acelaşi timp, la Patras, în sud-vestul ţării, un poliţist a fost lovit de manifestanţi, fiind rănit şi internat în spital, în timp ce demonstranţii au incendiat mai multe maşini şi sedii de bănci.

În cursul serii, 200 de manifestanţi au dat foc unor pubele şi au instalat baricade în centrul oraşului, unde circulaţia a fost întreruptă.

La Ioannina, în nord-vestul Greciei, aproximativ 50 de tineri au avariat faţadele mai multor bănci, aruncând cu pietre şi cockteiluri Molotov, înainte ca forţele de ordine să intervină cu gaze lacrimogene şi să-i disperseze pe demonstranţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici