Gripa A/H1N1 continuă să scadă în intensitate, după ce a provocat 16.813 decese

Gripa pandemică A/H1N1 continuă să scadă în intensitate, la nivel mondial, după ce a provocat moartea a 16.813 persoane de la detectarea virusului în martie-aprilie 2009, conform celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

28 afișări
Imaginea articolului Gripa A/H1N1 continuă să scadă în intensitate, după ce a provocat 16.813 decese

Gripa A/H1N1 continuă să scadă în intensitate, după ce a provocat 16.813 decese (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La data de 14 martie, virusul prezent în 213 ţări şi teritorii a provocat 100 de decese noi în decurs de o săptămână, care au fost confirmate de laborator, precizează OMS în ultimul său bilanţ săptămânal, publicat vineri pe site-ul său de Internet.

În perioada de vârf a epidemiei în emisfera nordică, OMS raporta peste o mie de decese săptămânal.

"Această creştere este foarte slabă", a apreciat un purtător de cuvânt al OMS, Gregory Hartl, subliniind totuşi că numeroase ţări raportează datele în mod neregulat sau chiar că nu întocmesc bilanţuri stricte.

Aflat în scădere de mai multe luni în zonele temperate ale emisferei nordice, mai ales pe continentul american, unde virusul a apărut în urmă cu un an, transmiterea acestuia este în prezent cea mai puternică în Asia de sud-est şi în Africa de vest, potrivit OMS.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici