Gruparea care a ţinut ostatic un copil britanic, suspectată de comiterea a 17 crime - presă

Persoanele care l-au răpit în Pakistan pe copilul britanic Sahil Saeed uciseseră anterior alţi ostatici, ele fiind suspectate de comiterea a 17 crime, relatează cotidianul britanic Daily Mail, în ediţia electronică.

59 afișări
Imaginea articolului Gruparea care a ţinut ostatic un copil britanic, suspectată de comiterea a 17 crime - presă

Raja şi Sahil Saeed (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit detectivilor din Pakistan, grupul ar fi comis 17 crime, inclusiv două victime răpite. Ofiţeri din serviciile de informaţii pakistaneze sunt de părere că răpirea băieţelului în vârstă de cinci ani a fost una comandată.

Oficialii au recunoscut că "gangsterii experimentaţi" erau "foarte capabili" să pună în aplicare ameninţările pe care i le-au transmis tatălui lui Sahil, Raja, că îi vor mutila băiatul, dacă nu plăteşte o răscumpărare de 200.000 de lire sterline (aproximativ 220.000 de euro).

Alţi trei membri ai grupării au fost reţinuţi sâmbătă, după un schimb de focuri cu poliţia, în satul Punjab, din Lala Musa. Familia lui Saeed era cunoscută pentru doi dintre cei arestaţi, potrivit mărturisilor acestora.

Poliţia a descoperit 5.000 de cartuşe de muniţie, opt grenade, opt rachete şi paşapoarte false. Doi bărbaţi pakistanezi şi o femeie româncă fuseseră deja arestaţi în satul Constanti din Catalonia, după ce au fost prinşi având asupra lor răscumpărarea primită de 110.000 de lire sterline (peste 120.000 de euro).

Cel puţin şase membri ai grupului de răpitori au fost arestaţi până în prezent în Pakistan şi trei în Spania. Poliţia este în căutarea altor două figuri foarte importante, între care şi bărbatul care a organizat răpirea. Potrivit detectivilor, una dintre cele două persoane căutate s-ar putea afla în Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici