Grupul Al-Shabaab, afiliat Al-Qaida, ameninţă cu atentate la malluri din Marea Britanie, SUA şi Canada

Organizaţia teroristă Al-Shabaab, activă în Somalia şi Kenya şi afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, le cere islamiştilor, într-o înregistrare video, să comită atentate în malluri din Marea Britanie, Statele Unite şi Canada.

650 afișări
Imaginea articolului Grupul Al-Shabaab, afiliat Al-Qaida, ameninţă cu atentate la malluri din Marea Britanie, SUA şi Canada

Grupul Al-Shabaab, afiliat Al-Qaida, ameninţă cu atentate la malluri din Marea Britanie, SUA şi Canada (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În videoclipul propagandistic, organizaţia teroristă Al-Shabaab (Tinerii Mujahedini) aminteşte de atacurile armate comise în septembrie 2013 într-un centru comercial din Nairobi (Kenya), potrivit CNN. Teroriştii au asediat mallul câteva zile, omorând 67 de persoane.

Gruparea teroristă cere comiterea de atacuri similare în centre comerciale din Marea Britanie, Statele Unite şi Canada. Al-Shabaab a prezentat o listă a mallurilor din cele trei ţări care ar urma să fie vizate de atentate.

Printre centrele comerciale vizate se numără, potrivit ABC News, "Mall of America", din Bloomington (statul Minnesota). Compania Mall of America a anunţat că a intensificat măsurile de securitate. "Tratăm cu seriozitate ameninţările de acest fel. Am implementat măsuri speciale de securitate", se arată într-un comunicat al grupului comercial.

Departamentul american pentru Securitatea Internă şi Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI) au confirmat că sunt "la curent" cu ameninţările teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici