Grupul parlamentar Renew Europe cere Consiliului European să oprească preşedinţia rotativă a Ungariei

  • Liderul grupului liberal din Parlamentul European, Renew Europe, a solicitat Consiliului European să exploreze toate mijloacele pentru a opri preşedinţia în exerciţiu a Consiliului UE de către Ungaria.
  • Solicitarea vine în contextul în care premierul Viktor Orban a efectuat o vizită oficială la Moscova, iar această mişcare a generat critici şi îngrijorări în rândul oficialilor UE.
Urmărește
1675 afișări
Imaginea articolului Grupul parlamentar Renew Europe cere Consiliului European să oprească preşedinţia rotativă a Ungariei

Grupul parlamentar Renew Europe cere Consiliului European să oprească preşedinţia rotativă a Ungariei

Valérie Hayer, preşedintele Renew Europe şi un aliat al preşedintelui francez, Emmanuel Macron, a declarat astăzi că „premierul ungar subminează poziţiile adoptate de Uniunea Europeană şi acţionează contrar intereselor noastre şi trebuie să înceteze", notează The Guardian.

„Este timpul să punem frâu preşedinţiei necinstite a Consiliului de către Viktor Orbán", a spus ea, potrivit sursei citate. adăugând:

Hayer a mai adăugat faptul că „,misiunea de pace” – aşa cum a numit-o Viktor Orban – reprezintă o ameninţare la adresa securităţii blocului comunitar şi a condamnat recentele atacuri ale Rusiei asupra unui spital de copii din Kiev. „Comunicarea sa izolată este doar o perdea de fum pentru propriile sale interese şi eşuează lamentabil”, a completat aceasta.

Trei surse au afirmat, pentru Financial Times, că serviciul juridic al UE a informat statele membre că acţiunile lui Orban au încălcat tratatele blocului care interzic orice „măsură care ar putea pune în pericol atingerea obiectivelor Uniunii”.

Ungaria a preluat preşedinţia rotativă la 1 iulie pentru o perioadă de şase luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici