Grupul suedez Ikea a primit scrisori de ameninţare în Franţa

Grupul suedez Ikea a primit mai multe scrisori de ameninţare în Franţa, în care i s-au cerut donaţii importante în cadrul unor acţiuni de binefacere, altfel riscând represalii începând de marţi, au anunţat surse concordante, confirmând o informaţie publicată de ziarul Le Parisien.

137 afișări
Imaginea articolului Grupul suedez Ikea a primit scrisori de ameninţare în Franţa

Grupul suedez Ikea a primit scrisori de ameninţare în Franţa

"Ikea a primit scrisori cerând ca întreprinderea să facă donaţii mai importante pentru anumite acţiuni de caritate, în caz contrar Ikea urmând să fie ţinta unor acţiuni de represalii", anunţă conducerea gigantului în domeniul mobilierului într-un comunicat.

"Acest şantaj încearcă să aducă atingere imaginii întreprinderii", denunţă conducerea grupului, amintind că Fundaţia Ikea a oferit 82 de milioane de euro pentru diferite proiecte organizate la nivel mondial în 2012.

Atât grupul suedez, cât şi anchetatorii au luat "în serios" ultimatumul, care anunţa represalii începând de marţi, a anunţat o sursă apropiată dosarului. Scrisorile de aminţare sunt semnate de "Franck Steel" şi "Robin Wood" de pe o adresă pariziană inexistentă, a confirmat sursa.

În 2011, magazine Ikea au fost deja ţinta unor ameninţări cu mici dispozitive explozive, ca de exemplu ceasuri-capcană, în Belgia, Franţa, Olanda, Cehia şi Germania.

Cei care au comis aceste fapte atunci cereau şase milioane de euro. Doi polonezi au fost arestaţi în octombrie acelaşi an, în nord-vestul Poloniei. Ei au recunoscut faptele.

Filiala franceză a grupului Ikea se află deja în centrul unui scandal de supraveghere ilegală a salariaţilor şi clienţilor, care s-a declanşat în februarie 2012 în urma unor dezvăluiri ale publicaţiei Le Canard Enchaîné.

Percheziţii şi audieri ale poliţiei au fost efectuate în mai multe magazine din regiunea Parisului, la Brest (vest) şi în Avignon (sud).

Patru persoane sunt cercetate pentru infracţiuni de încălcare a legislaţiei în domeniul informatic şi a libertăţii de către judecători de instrucţie însărcinaţi de dosar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici