Două magazine Ikea din Praga, evacuate după descoperirea unui dispozitiv exploziv

Două magazine Ikea situate la periferia oraşului Praga au fost evacuate, vineri după-amiază, după descoperirea unui dispozitiv exploziv în apropiere.

224 afișări

"Un pachet suspect a fost descoperit într-o pubelă de gunoi de către angajaţii unui magazin Ikea, la Zlicin", localitate situată la periferia de vest a Pragăi, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Eva Stulikova.

"Este vorba de un dispozitiv exploziv care ar putea fi operaţional", adaugă purtătorul de cuvânt, precizând că bomba a fost dezamorsată de pirotehnicieni.

Poliţia a decis evacuarea temporară a magazinului Ikea din Zlicin, dar şi a celui din Cerny Most. "Nu puteam exclude descoperirea altui dispozitiv periculos", a explicat Eva Stulikova.

În primăvară, magazine Ikea din Germania, Belgia, Franţa şi Olanda au fost vizate de dispozitive explozive de mică putere. Presa speculează că fondatorul Ikea, Ingvar Kamprad, în vârstă de 85 de ani, ar fi ţinta atacurilor, fiind suspectat că în tinereţe admira fostul regim nazist din Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici