Doi polonezi, reţinuţi în ancheta asupra exploziilor din magazine IKEA din mai multe ţări

Poliţia poloneză a reţinut două persoane bănuite pentru comiterea mai multor atentate cu bombă în magazine IKEA din mai multe ţări europene, a anunţat, vineri seară, postul de radio RMF FM.

169 afișări
Imaginea articolului Doi polonezi, reţinuţi în ancheta asupra exploziilor din magazine IKEA din mai multe ţări

Ikea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al poliţiei naţionale poloneze, Mariusz Sokolowski, a confirmat faptul că poliţia anchetează acest caz, dar a refuzat să ofere alte detalii.

Potrivit RMF FM, cei doi suspecţi sunt de naţionalitate poloneză şi sunt bănuiţi că au amplasat explozibili în magazine IKEA din Belgia, Franţa, Germania, Olanda şi Cehia, cerând conducerii lanţului suedez şase milioane de euro pentru a pune capăt atacurilor.

Poliţia poloneză urmăreşte şi un al treilea suspect, tot de naţionalitate poloneză, care este bănuit că ar fi asamblat bombele artizanale şi care, conform sursei citate, s-ar afla în prezent în afara Poloniei.

În data de 30 mai, mai multe dispozitive-capcană au explodat în magazine IKEA din Belgia, Franţa şi Olanda. La 10 iunie, o explozie produsă într-un magazin IKEA din Dresda s-a soldat cu rănirea a două persoane, iar la începutul lunii septembrie două magazine din Praga au fost evacuate, după descoperirea unui colet-capcană în apropierea unuia dintre acestea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici