Guvernatorul statului Wyoming a semnat legea care interzice utilizarea pastilelor de avort

Guvernatorul statului Wyoming, Mark Gordon, a semnat vineri o lege care interzice utilizarea sau prescrierea pastilelor pentru avort, lege adoptată de legislativul statului la începutul acestei luni, transmite Reuters.

347 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul statului Wyoming a semnat legea care interzice utilizarea pastilelor de avort

FOTO Twitter

Punctul central al proiectului de lege din Wyoming este o dispoziţie care face ilegală „prescrierea, eliberarea, distribuirea, vânzarea sau utilizarea oricărui medicament în scopul de a obţine sau de a efectua un avort”.

Măsura include, de asemenea, o scutire pentru orice tratament necesar pentru a proteja o femeie „de un pericol iminent care îi pune în mod substanţial în pericol viaţa sau sănătatea”, precum şi pentru orice tratament al unui „avort spontan natural, în conformitate cu orientările medicale acceptate în prezent”.

Încălcarea interdicţiei urmează să fie tratată ca o infracţiune penală, pedepsită cu până la şase luni de închisoare şi o amendă de până la 9.000 de dolari.

Luptele juridice cu privire la dreptul la avort s-au intensificat în Statele Unite în urma unei hotărâri a Curţii Supreme de Justiţie de anul trecut, care a anulat decizia istorică din 1973, Roe vs. Wade, care legaliza procedura.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici