Guvernul Cehiei pregăteşte anularea restricţiilor privind comercializarea alcoolului

Guvernul Cehiei a aprobat o serie de măsuri în vederea anulării, săptămânile următoare, a interdicţiei vânzării de alcool, după o serie de intoxicaţii soldate cu 23 de morţi.

120 afișări
Imaginea articolului Guvernul Cehiei pregăteşte anularea restricţiilor privind comercializarea alcoolului

Guvernul Cehiei pregăteşte anularea restricţiilor privind comercializarea alcoolului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Fiecare recipient de alcool scos la vânzare va avea un timbru nou", a declarat premierul Petr Necas.

Potrivit lui, ministrul Finanţelor, Miroslav Kalousek, va semna în orele următoare un decret care va permite imprimarea noilor timbre.

"Timbrele vor fi puse la dispoziţia producătorilor de băuturi spirtoase săptămâna viitoare", a precizat Necas.

Interdicţia vânzărilor de băuturi care au concentraţii de alcool de peste 20% afectează serios distileriile şi producătorii, stautul având, la rândul său, pierderi de 130 de milioane de coroane (5,2 milioane de euro) pe săptămână.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici