Guvernul chinez: Nu sunt deocamdată victime printre cetăţenii străini

Nici o victimă de origine străină nu a fost deocamdată semnalată, după cutremurul violent produs luni în China şi soldat cu aproximativ 12.000 de morţi, a anunţat marţi Guvernul de la Beijing.

20 afișări
Imaginea articolului Guvernul chinez: Nu sunt deocamdată victime printre cetăţenii străini

Guvernul chinez: Nu sunt deocamdată victime printre cetăţenii străini (Imagine: Mediafax Foto)

"Deocamdată, nu am primit informaţii despre existenţa victimelor străine", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

Potrivit agenţiei China Nouă, mai mulţi cetăţeni străini nu au putut fi localizaţi. Agenţia oficială vorbeşte de cazurile a doi americani de origine chineză şi cel al unui turist thailandez, care sunt daţi dispăruţi.

Anterior, China Nouă relata că autorităţile pierduseră contactul cu 15 turişti britanici blocaţi în provincia Sichuan. Turiştii ar putea fi la Wolong, unde există un parc de cercetare şi protejare a urşilor panda.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a anunţat, marţi, că vor fi acceptate ofertele de ajutor extern după seismul violent produs luni şi soldat cu 12.000 de morţi şi mii de persoane dispărute, dar a precizat că nu sunt întrunite condiţiile pentru detaşarea de echipe de intervenţie străine în zonele devastate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici