Guvernul Finlandei va demisiona, după eşecul unei reforme pentru sănătate

Guvernul Finlandei, condus de prim-ministrul Juha Sipila, va demisiona vineri, după ce implementarea unei reforme din domeniul sănătăţii a eşuat, a anunţat Administraţia Prezidenţială de la Helsinki, relatează Reuters.

326 afișări
Imaginea articolului Guvernul Finlandei va demisiona, după eşecul unei reforme pentru sănătate

Guvernul Finlandei va demisiona, după eşecul unei reforme pentru sănătate

Prim-ministrul Sipila i-a prezentat preşedintelui documentele oficiale de demisie vineri, la ora locală 8.00 (10.00, ora României). Membrii Guvernului urmează să organizeze o conferinţă de presă.

„Prim-ministrul Sipila va cere demisia, deoarece reforma din domeniul sănătăţii nu poate fi implementată pe durata mandatului său”, a declarat Antti Kaikkonen, şeful grupului parlamentar al formaţiunii de guvernământ Partidul de Centru.

Vineri dimineaţă, postul de televiziune naţional finlandez Yle a anunţat că Guvernul va anunţa că a renunţat la reforma din sănătate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici