Guvernul german respinge cererea Bavariei de revenire la energia nucleară

Ministerul german al Mediului a respins duminică o cerere a landului Bavaria de a i se permite să continue să opereze centrale nucleare, afirmând că jurisdicţia pentru astfel de instalaţii este de competenţa guvernului federal, potrivit Reuters.

945 afișări
Imaginea articolului Guvernul german respinge cererea Bavariei de revenire la energia nucleară

Germania a oprit sâmbătă ultimele trei centrale nucleare, punând capăt unui program de şase decenii, în timp ce Berlinul pune în aplicare un plan de trecere la o producţie de energie electrică complet regenerabilă până în 2035.

Oprirea finală, programată pentru sfârşitul anului 2022, a fost amânată în vara anului trecut pentru acest an, după ce invazia Moscovei în Ucraina a determinat Germania să oprească importurile de combustibili fosili din Rusia şi a ridicat îngrijorări cu privire la securitatea aprovizionării cu energie.

Ziarul Bild am Sonntag a declarat duminică că premierul bavarez Markus Soeder a dorit să ceară guvernului federal să modifice legea privind ieşirea din domeniul nuclear pentru a permite statului să continue să opereze centralele sub propria jurisdicţie.

„Până când criza se va încheia şi tranziţia către energiile regenerabile va reuşi, trebuie să folosim orice formă de energie până la sfârşitul deceniului”, a declarat Soeder.

În acest land se află centrala Isar II, administrată de compania germană de utilităţi E.ON, care este o centrală de 1.400 de megawaţi, capabilă să alimenteze echivalentul unei metropole.

Ministrul Mediului, Steffi Lemke, a declarat că autorizaţia pentru Isar II a expirat, iar repornirea reactorului său ar necesita o nouă licenţă.

„Este important să acceptăm stadiul actual al ştiinţei şi tehnologiei şi să respectăm decizia Bundestagului german”, a declarat Lemke într-o declaraţie trimisă agenţiei Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici