Video Guvernul kurd din nordul Irakului cere "un dialog direct" cu Ankara

Guvernul regional kurd irakian a lansat joi un apel către Ankara, pentru un "dialog direct" pe tema rebelilor kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), la o zi după ce Parlamentul turc a aprobat o incursiune în nordul Irakului, relatează AFP.

1 afișare

"Guvernul regional kurd cere un dialog direct cu Ankara despre toate problemele de interes comun, printre care şi cele referitoare la PKK", se arată într-un comunicat oficial al autorităţilor kurde din Irak.

"O incursiune ar fi nocivă pentru întreg Irakul, Turcia şi Orientul Mijlociu", se adaugă în text.

Denunţând implicit acţiunile mişcării, care are baze în nordul Irakului, autorităţile kurde din Erbil au condamnat "asasinarea persoanelor nevinovate din Turcia" şi au apreciat că "violenţa nu constituie o soluţie la nici o problemă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici