Guvernul Sloveniei vrea mobilizarea militarilor pentru securizarea frontierelor

Guvernul Sloveniei a cerut Parlamentului să aprobe o misiune specifică de mobilizare a militarilor pentru ajutarea poliţiei în securizarea frontierelor, în contextul crizei imigranţilor.

231 afișări
Imaginea articolului Guvernul Sloveniei vrea mobilizarea militarilor pentru securizarea frontierelor

Guvernul Sloveniei vrea mobilizarea militarilor pentru securizarea frontierelor (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

"Intenţionăm mobilizarea militarilor în cadrul măsurilor de sporire treptată a controlului asupra fluxului de imigranţi", a declarat ministrul sloven al Apărării, Andreja Katic, citat de site-ul agenţiei STA.

Guvernul Sloveniei a formulat această propunere în contextul în care Austria a anunţat măsuri pentru limitarea numărului imigranţilor.

Parlamentul de la Ljubljana a aprobat în octombrie un proiect de lege care permite participarea armatei la misiuni de securizare a frontierelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici