Guvernul SUA aprobă exploatarea de petrol şi gaze în Alaska

  • Preşedintele SUA, Joe Biden, a aprobat un proiect major de foraj petrolier şi de gaze naturale în Alaska, care s-a confruntat cu o opoziţie puternică din partea activiştilor de mediu.
  • Compania din spatele proiectului Willow, ConocoPhillips, susţine că acesta va crea investiţii locale şi mii de locuri de muncă.
  • Opozanţii au susţinut că ar trebui să fie oprit din cauza impactului asupra climei şi a vieţii sălbatice.
457 afișări
Imaginea articolului Guvernul SUA aprobă exploatarea de petrol şi gaze în Alaska

Guvernul SUA aprobă exploatarea de petrol şi gaze în Alaska

Situat pe versantul nordic îndepărtat al Alaskăi, este cea mai mare exploatare petrolieră din regiune din ultimele decenii şi ar putea produce până la 180.000 de barili de petrol pe zi.
 
Conform estimărilor Biroului de gestionare a terenurilor din SUA, acest lucru înseamnă că va genera până la 278 de milioane de tone metrice de CO2e pe durata de viaţă de 30 de ani, echivalentul adăugării a două milioane de maşini pe drumurile din SUA în fiecare an.
 
CO2e este o unitate de măsură utilizată pentru a exprima impactul climatic al tuturor gazelor cu efect de seră împreună, ca şi cum toate acestea ar fi emise sub formă de dioxid de carbon, potrivit BBC.
 
Anunţul de luni va permite doar trei situri de foraj pentru acest proiect, în loc de cinci, câte au fost propuse iniţial, un fel de compromis cu activiştii anti-Willow.
 
Aprobarea vine, de asemenea, la o zi după ce administraţia Biden a impus limite pentru forajul de petrol şi gaze pe 16 milioane de hectare din Alaska şi Oceanul Arctic.
 
Ecologiştii susţinuseră că Willow nu este în concordanţă cu promisiunile preşedintelui Biden de a fi lider în ceea ce priveşte acţiunile privind clima.
 
Peste un milion de scrisori de protest au fost trimise la Casa Albă, iar o petiţie Change.org care cerea ca Willow să fie oprită a strâns peste trei milioane de semnături.
 
Este o mişcare greşită şi va fi un dezastru pentru viaţa sălbatică, terenuri, comunităţi şi clima noastră", a declarat luni organizaţia de caritate de mediu Sierra Club.
 
Sonny Ahk, un tânăr activist Iñuipat din Alaska care a făcut campanie împotriva Willow, a declarat că dezvoltarea ar "bloca extracţia de petrol şi gaze în Arctica pentru încă 30 de ani şi ar cataliza viitoarea expansiune petrolieră în Arctica".
 
În timp ce directorii din afara statului încasează profituri record, locuitorii locali sunt lăsaţi să se confrunte cu impactul dăunător al faptului că sunt înconjuraţi de operaţiuni de foraj masiv", a spus el.
 
Dar toţi cei trei legislatori care reprezintă Alaska în Congres, inclusiv un democrat, au făcut presiuni pentru aprobarea proiectului, prezentându-l ca pe o investiţie foarte necesară pentru comunităţile din regiune.
 
De asemenea, au susţinut că ar contribui la stimularea producţiei interne de energie şi ar reduce dependenţa ţării de petrolul străin.
 
„Aceasta a fost decizia corectă pentru Alaska şi pentru naţiunea noastră", a adăugat luni directorul general al ConocoPhillips, Ryan Lance.
 
Gigantul energetic american, care este deja cel mai mare producător de ţiţei din Alaska, va spori securitatea energetică, va crea locuri de muncă bune pentru sindicate şi va oferi beneficii comunităţilor de nativi din Alaska, a spus el.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici