Haiti, o ţară grav afectată de catastrofe naturale - VIDEO

Haiti, ţara cea mai săracă de pe continentul american, lovită marţi de un cutremur care i-a devastat capitala, Port-au-Prince, este afectată în mod regulat de cicloane, inundaţii şi alunecări de teren, relatează AFP, care prezintă lista catastrofelor naturale din ultimii 15 ani, din această ţară.

260 afișări
Imaginea articolului Haiti, o ţară grav afectată de catastrofe naturale - VIDEO

Haiti, o ţară grav afectată de catastrofe naturale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

- august/septembrie 2008: patru uragane şi furtuni tropicale au provocat moartea a aproape 800 de persoane şi dispariţia altor 300, majoritatea în oraşul Gonaives, din nord.

- iulie 2005: ciclonul Dennis, care a afectat şi Cuba şi Statele Unite, a devastat sud-vestul statului Haiti, provocând moartea a peste 40 de persoane în inundaţii şi distrugând vaste plantaţii.

- mai 2004: ploile torenţiale au cauzat moartea a aproape 1.000 de persoane, dispariţia câtorva sute şi zeci de mii de sinistraţi.

- septembrie 2004: ploile torenţiale aduse de ciclonul Jeanne au provocat inundaţii şi torente de noroi în nord-vest, soldate cu peste 1.800 de morţi, 850 de dispăruţi şi 300.000 de sinistraţi.

- septembrie 1998: ciclonul Georges a provocat moartea a peste 200 de persoane.

- noiembrie 1994: furtuna tropicală Gordon şi gravele inundaţii care au însoţit-o au ucis peste 800 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici