Haiti: Văduva şi fostul premier, puşi sub acuzare pentru asasinarea preşedintelui

  • Văduva, fostul prim-ministru şi fostul şef al poliţiei au fost puşi sub acuzare în procesul privind asasinarea preşedintelui din Haiti. Asasinatul a avut loc în 2021.
  • Patru judecători s-au retras deja din proces temându-se că vor fi ucişi.
636 afișări
Imaginea articolului Haiti: Văduva şi fostul premier, puşi sub acuzare pentru asasinarea preşedintelui

Haiti: Văduva şi fostul premier, puşi sub acuzare pentru asasinarea preşedintelui

Un judecător din Haiti, responsabil cu investigarea asasinatului din iulie 2021 al preşedintelui Jovenel Moïse, i-a pus sub acuzare pe văduva sa, Martine Moïse, pe fostul prim-ministru Claude Joseph şi pe fostul şef al Poliţiei Naţionale din Haiti, Léon Charles, conform unui raport obţinut luni şi citat de AP.

Zeci de suspecţi au fost inculpaţi prin dosarul de 122 de pagini emis de cel de al cincilea judecător care conduce procesul. Ceilalţi judecători s-au retras din diverse motive, inclusiv teama de a fi ucişi.

Fostul şef de poliţie, care serveşte drept reprezentant permanent al statului Haiti la Organizaţia Statelor Americane, se confruntă cu cele mai grave acuzaţii: crimă, tentativă de omor, deţinere şi port ilegal de arme, conspiraţie împotriva securităţii interne a statului şi asociere criminală.

Văduva şi fostul premier sunt acuzaţi de complicitate şi asociere criminală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici