Hamas: Fatah a localizat ţinte din Fâşia Gaza cu Google Earth

Mişcarea Hamas a acuzat, luni, Autoritatea Palestiniană că a spionat activităţile sale în favoarea Israelului, în timpul războiului din Fâşia Gaza, folosind în special programul Google Earth pentru a localiza ţinte.

364 afișări
Imaginea articolului Hamas: Fatah a localizat ţinte din Fâşia Gaza cu Google Earth

Hamas: Fatah a localizat ţinte din Fâşia Gaza cu Google Earth

"Ofiţeri şi membri ai serviciilor de securitate din Ramallah i-au însărcinat pe agenţii lor (din Fâşia Gaza - n. red.) să supravegheze mişcările rezistenţei în Fâşia Gaza", a declarat, într-o conferinţă de presă, în oraşul Gaza, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Hamas, Ihab al-Ghossein.

"Aceste informaţii au fost trimise la Ramallah (cartierul general al Autorităţii Palestiniene - n. red.), apoi transmise inamicului (Israel- n. red.), care a vizat ţinte pe baza acestor informaţii colectate înaintea şi în timpul războiului", a adăugat purtătorul de cuvânt.

În timpul conferinţei de presă au fost prezentate mai multe înregistrări video cu "mărturiile" unor persoane care afirmau că sunt membre Fatah.

Potrivit unui şef al serviciului de spionaj al Hamas din Fâşia Gaza, Abu Abdallah, mai multe hărţi, realizate cu ajutorul programului Google Earth, au fost transmise pentru localizarea cu precizie a mai multor ţinte, lovite ulterior de aviaţia israeliană.

"Cu ajutorul programului Google Earth, aceste grupuri au pregătit hărţi pentru localizarea unor moschei, instituţii, tuneluri sau a unor ateliere. Aceştia le-au trimis şefilor lor din serviciile de securitate, în Cisiordania, chiar înaintea războiului", a declarat Abu Abdallah.

Potrivit acestuia, locurile ascunzătorilor de arme de la Beit Hanun, în nordul Fâşiei Gaza, au fost, astfel, transmise, împreună cu planuri ale domiciliului premierului din cadrul Hamas, Ismail Haniyeh, din cartierul Chati din oraşul Gaza, şi ale unor case, tuneluri şi obiective ale Hamas din împrejurimi.

Unul dintre colaboratorii apropiaţi ai preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, Yasser Abed Rabbo, a condamnat la Ramallah aceste declaraţii. "Este un plan al conducerii Hamas din Damasc pentru a submina dialogul de la Cairo", unde urmează să se desfăşoare miercuri o conferinţă de reconciliere între Fatah şi Hamas.

Ofensiva israeliană din Fâşia Gaza, care s-a desfăşurat de la 27 decembrie la 18 ianuarie, s-a soldat cu 1.330 de morţi în rândul palestinienilor. Obiectivul anunţat al acesteia a fost reducerea la minimum a tirurilor de rachete palestiniene asupra teritoriului israelian.

Citeşte şi

Ofensiva israeliană din Gaza a lăsat în urmă 600.000 de tone de moloz

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici