Hamasul şi-a retras forţa însărcinată cu împiedicarea tirurilor de rachete către Israel

Mişcarea Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, şi-a retras forţa specială de securitate însărcinată cu împiedicarea tirurilor de rachete către Israel, a anunţat duminică pentru AFP un oficial din cadrul serviciilor palestiniene de securitate.

285 afișări
Imaginea articolului Hamasul şi-a retras forţa însărcinată cu împiedicarea tirurilor de rachete către Israel

Hamasul şi-a retras forţa însărcinată cu împiedicarea tirurilor de rachete către Israel (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Forţa care a fost mobilizată în apropiere de frontiera cu Israel a fost retrasă ieri seară (sâmbătă), în semn de protest faţă de escaladarea atacurilor israeliene asupra Gaza", a adăugat aceeaşi sursă.

Mişcarea Hamas a anunţat, la 21 ianuarie, mobilizarea unei forţe speciale de securitate la frontiera cu Israelul pentru a împiedica tirurile de rachete din teritoriul palestinian.

Acest anunţ al Hamasului survine în urma efectuării unor raiduri aeriene israeliene. Vineri, aviaţia israeliană a lansat mai multe raiduri împotriva unor obiective ale Hamas, ca răspuns la un tir de rachetă care a vizat o localitate din sudul Israelului.

În ultimele săptămâni, multiplicarea raidurilor israeliene, tirurilor de rachete şi incidentelor frontaliere au generat temeri, potrivit comentatorilor, cu privire la posibilitatea unei noi confruntări majore între Israel şi Hamas.

Doi palestinieni, dintre care un membru al unei grupări armate, au fost ucişi la 22 ianuarie, la Gaza, într-un raid lansat de Israel, care a ameninţat Hamasul că va utiliza cele mai importante mijloace pentru a o obliga să înceteze tirurile de rachete.

Mişcarea Hamas nu revendică în general tirurile de rachete, însă Israelul o acuză frecvent că recurge la astfel de atacuri din momentul în care a preluat controlul asupra Fâşiei Gaza, în 2007.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici