Hans Klemm şi Călin Popescu Tăriceanu au discutat, la Parlament, despre exploatarea gazelor offshore

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, au avut, joi, o întrevedere în au discutat, printre altele, şi despre explorarea gazelor naturale offshore din Marea Neagră şi evoluţiile din mediul de securitate regional.

215 afișări
Imaginea articolului Hans Klemm şi Călin Popescu Tăriceanu au discutat, la Parlament, despre exploatarea gazelor offshore

Hans Klemm şi Călin Popescu Tăriceanu au discutat, la Parlament, despre exploatarea gazelor offshore

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a ajuns în biroul lui Călin Popescu Tăriceanu din Senat în jurul orei 11:00. Discuţiile dintre cei doi au durat aproximativ o oră.

„Au fost abordate, între altele, tema explorării rezervelor de gaze naturale off-shore şi evoluţiile din mediul de securitate regional. Domnul Călin Popescu-Tăriceanu a salutat anunţul de astăzi al companiei Black Sea Oil & Gas referitor la decizia de a investi 400 milioane USD pentru exploatarea zăcămintelor de gaze în proiectul Midia şi a afirmat că autorităţile române contează pe continuarea implicării celorlalte companii care au obţinut drepturi de exploatare a zăcămintelor de gaze din Marea Neagră. În privinţa mediului de securitate regional, preşedintele Senatului a arătat că preşedinţia română a Consiliului UE va acorda o atenţie specială stabilităţii din Balcanii de Vest şi sprijinirii ţărilor candidate din această regiune în parcursul lor european. Ambele părţi au exprimat satisfacţie cu privire la semnarea de către Republica Macedonia de Nord a protocolului de aderare la NATO, în cursul zilei de ieri, 6 februarie a.c., la Bruxelles”, potrivit unui comunicat de presă al Senatului.

Un alt subiect abordat a fost cel al preluării de către România a Preşedinţiei la Consiliul UE.

„Ambasadorul american a adresat felicitări pentru preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE şi a arătat că România este un aliat important al cărui rol de promovare a stabilităţii şi democraţiei în regiune este deosebit de apreciat de Statele Unite ale Americii”, potrivit sursei citate.

Preşedintele Senatului i-a vorbit ambasadorului american şi despre importanţa pe care o acordă România cooperării în toate domeniile cu SUA şi rolul parteneriatului strategic în dezvoltarea în siguranţă a unei societăţi prospere în care primează respectul faţă de lege şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici