Hezbollahul a respins ameninţările SUA împotriva Damascului, pe care le-a catalogat ca "teroriste"

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah, primcipalul aliat al regimului de la Damasc, a respins joi cu forţă ameninţările cu atacuri militare împotriva Siriei, acuzându-i pe autorii acestor ameninţări, în special pe Statele Unite, că se livrează unui "terorism planificat".

477 afișări
Imaginea articolului Hezbollahul a respins ameninţările SUA împotriva Damascului, pe care le-a catalogat ca "teroriste"

Hezbollahul a respins ameninţările SUA împotriva Damascului, pe care le-a catalogat ca "teroriste" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Într-un comunicat publicat la finalul unei reuniuni a blocului său parlamentar, Hezbollah, o mişcare angajată militar în conflictul din Siria alături de armata siriană, a avertizat că, dacă Occidentul va trece la acţiune, "acest lucru va ameninţa pacea în regiune şi în lume".

Aceasta este prima reacţie a Hezbollahului la ameninţările cu o intervenţie militară în Siria, partidul şiit fiind unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi, alături de Iran, ai regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Eventualitatea unor atacuri, vrute de către Statele Unite şi Franţa ca pedeapsă pentru regimul de la Damasc, acuzat de o presupusă folosire a armelor chimice împotriva civililor, prinde contur odată cu un prim vot favorabil al Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Senatului american.

Hezbollahul afirmă că obiectivul acestor ameninţări este de a "susţine din nou Israelul şi de a consolida dominaţia colonialistă occidentală asupra regiunii".

"Implicarea administraţiei americane în agresiunea directă împotriva Siriei îi întâreşte Hezbollahului convingerea că această criză care afectează ţara mai mult de doi ani face parte dintr-un complot strategic, al cărui obiectiv este să plaseze regiunea sub control din străinătate", adaugă acest partid şiit în comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici