Hillary Clinton: Administraţia SUA este dispusă să construiască un parteneriat solid cu R.Moldova

Administraţia SUA este dispusă să construiască un parteneriat solid cu R.Moldova, iar semnarea acordului de finanţare moldo-american este o victorie a Guvernului de la Chişinău, a declarat secretarul de Stat american, Hillary Clinton, în cursul unei întâlniri cu premierul moldovean, Vlad Filat.

22 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton: Administraţia SUA este dispusă să construiască un parteneriat solid cu R.Moldova

Premierul moldovean, Vlad Filat şi secretarul de Stat american, Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acordul de finanţare a programului Compact, în valoare de 262 de milioane de dolari, încheiat între Guvernul moldovean şi Corporaţia Millenium Challenges, a fost semnat vineri, la Washington, de cei doi oficiali, transmite Info-Prim Neo.

Acordul prevede acordarea unei finanţări nerambursabile de 262 de milioane de dolari, pentru proiecte de investiţii destinate infrastructurii agricole, agriculturii şi reabilitării drumurilor.

Clinton a apreciat, cu ocazia ceremoniei de semnare a documentului, că acesta înseamnă şi un nou capitol în relaţiile bilaterale. "Pentru a deveni eligibilă şi a semna acest acord, R.Moldova a înregistrat progrese şi şi-a asumat reforme. Ne bucurăm foarte mult că, alături de alte state pe care le susţinem, R.Moldova va continua seria acţiunilor SUA de consolidare a democraţiei", a spus ea.

Premierul moldovean a afirmat că semnarea acordului reprezintă un eveniment istoric pentru Chişinău. "Pentru a ajunge aici, am parcurs o cale lungă, dificilă, cu multe bariere, dar cetăţenii R.Moldova îşi doresc o altă viaţă şi luptă pentru aceasta. Priorităţile noastre sunt edificarea unui stat de drept, crearea unei economii funcţionale şi integrarea europeană. Toate acestea necesită nu numai efort, ci şi susţinere din partea prietenilor", a spus Filat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici