Hillary Clinton câştigă în West Virginia

Candidatul la învestitura democrată pentru Casa Albă, Hillary Clinton, a câştigat marţi alegerile primare din West Virginia (est), însă această victorie care îi revigorează campania nu modifică prea mult raportul de forţe, favorabil lui Barack Obama.

19 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton câştigă în West Virginia

Hillary Clinton câştigă în West Virginia (Imagine: Mediafax Foto)

Toate posturile de televiziune au anunţat victoria lui Clinton, încă de la închiderea secţiilor de votare, la ora locală 19.30 (miercuri, 02.30 ora României).

Potrivit sondajelor la ieşirea de la urne, Clinton a beneficiat de voturile electoratului alb (68 la sută, comparativ cu 28 la sută pentru Obama). Şi alegătorii cu venituri modeste, mai puţin de 50.000 de dolari pe an, a susţinut-o masiv (72 la sută).

Preşedintele de campanie al lui Hillary Clinton, Terry McAuliffe, a calificat drept "enormă" victoria acesteia în West Virginia. Înainte de a anunţa rezultatele, Howard Wolfson, unul dintre principalii consilieri ai fostei Prime Doamne, a precizat că "senatoarea Clinton nu este o persoană care să renunţe". "Atâta timp cât candidatul nu a fost desemnat, nu avem de ce (să renunţăm, n.red.)", a explicat el.

Un total de 28 de delegaţi erau în joc pentru West Virginia. Obama preconizase luni că Hillary Clinton urma să obţină "un rezultat foarte bun în West Virginia şi Kentucky", unde va avea loc o nouă etapă a alegerilor primare, la 20 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici