Hillary Clinton era la Casa Albă în ziua în care soţul său a avut relaţii cu Monica Lewinsky

Hillary Clinton se afla la Casa Albă în ziua şi posibil chiar în momentul în care soţul ei a întreţinut relaţii sexuale cu Monica Lewinsky, potrivit agendei fostei prime doamne, publicată de Arhivele Naţionale, relatează ABC.

32 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton era la Casa Albă în ziua în care soţul său a avut relaţii cu Monica Lewinsky

Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto)

O revizuire iniţială a programului publicat de Arhivele Naţionale, care are 17.481 de pagini, dezvăluie de asemenea o serie de întreruperi şi numeroase zile dedicate exclusiv "întâlnirilor private" la Casa Albă cu persoane neidentificate.

Programul public al senatoarei din 28 februarie 1997, ziua în care Bill Clinton a întreţinut relaţii sexuale cu Monica Lewinsky, arată că prima doamnă şi-a petrecut ziua şi noaptea la Casa Albă. Conform acestuia, pe listă există patru evenimente la care presa nu a fost prezentă şi la care Hillary Clinton a participat doar în trecere, după care pare să fi rămas la Casa Albă.

În aceeaşi seară mai sunt menţionate trei evenimente diferite la teatre din Washington şi la Kennedy Center, dar nu este clar dacă senatoarea a participat la acestea sau nu.

În decembrie 2000, când fraţii lui Hillary Clinton au fost implicaţi în încercarea de a obţine graţierea unor asociaţi, mai multe zile sunt marcate numai de "întâlniri private" la Casa Albă. Între 1 şi 22 decembrie, Clinton a avut circa 25 de "întâlniri private", înainte de ziua în care au fost anunţate primele graţieri de către soţul ei.

Potrivit înregistrărilor, Clinton s-a întâlnit de două ori cu Denise Rich la evenimete de caritate în octombrie şi noiembrie 2000, în perioada în care Rich încerca să obţină graţierea fostului său soţ, miliardarul Marc Rich, care fugise din SUA din cauza unor acuzaţii privind taxele. Clinton l-a graţiat pe Rich în ultimele ore ale administraţiei sale, în ianuarie 2001.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici