Hillary Clinton nu va participa la evenimente de campanie alături de Barack Obama

Oficiali de rang înalt din cadrul administraţiei au anunţat luni că secretarul de Stat Hillary Clinton nu va participa la evenimente din cadrul campaniei preşedintelui Barack Obama în vederea obţinerii unui nou mandat, pentru a evita politizarea acestei funcţii

81 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton nu va participa la evenimente de campanie alături de Barack Obama

Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Secretarii de Stat nu se implică în campaniile electorale în mod tradiţional. Precedentul deţinător al acestui post, Colin Powell, a evitat, de asemenea, să participe la evenimentele din campania lui George W. Bush pentru obţinerea celui de al doilea mandat, relatează Huffington Post.

Deşi a anunţat că se va retrage de la Departamentul de Stat la finalul primului mandat al preşedintelui, Clinton va continua să exercite funcţia de secretar de Stat pe timpul campaniei. Rolul său necesită mai mult decât o abordare diplomatică abilă şi, uneori, apolitică, dar şi o disponibilitate de a călători în întreaga lume.

Chiar şi fără ajutorul lui Clinton, Obama se bucură de o popularitate solidă în rândul alegătoarelor. Un sondaj de opinie Gallup/USA Today publicat duminică arată că preşedintele beneficiază de susţinerea acestei categorii demografice în cinci state-cheie. Conform acestui sondaj, Obama a obţinut 51% din intenţiile de vot, în timp ce principalul candidat republican Mitt Romney a obţinut 42%, după ce cu doar o lună înainte preşedintele se clasa în urma acestuia cu două puncte procentuale.

Cea mai importantă schimbare s-a înregistrat în categoria femeilor cu vârsta sub 50 de ani. La jumătatea lui februarie, mai puţin de jumătate din alegătoarele care fac parte din această categorie îl susţineau pe Obama. În prezent, el este susţinut de peste şase din zece alegătoare, în timp ce Romney a înregistrat o scădere de 14 puncte procentuale, până la 30%.

Acest decalaj nu a evoluat în mod organic. Administraţia a subliniat atât asupra măsurilor promovate de preşedinte în favoare femeilor, cât şi asupra unor elemente mai rigide ale politicii republicanilor referitoare la probleme ca avortul şi contracepţia. Potrivit unor oficiali de rang înalt din cadrul administraţiei, preşedintele urmează să participe vineri, la Casa Albă, la o conferinţă despre economie şi femei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici