„Hipopotamii lui Escobar sunt oameni”. Sentinţa unui judecător federal din Statele Unite face carieră

  • Un tribunal federal din Statele Unite a decis că animalele au drepturi legale.
  • Autorităţile din Columbia, unde animalele se înmulţesc în sălbăticie, sunt preocupate să le sterilizeze, pentru a nu se înmulţi.
3448 afișări
Imaginea articolului „Hipopotamii lui Escobar sunt oameni”. Sentinţa unui judecător federal din Statele Unite face carieră

„Hipopotamii lui Escobar sunt oameni”. Sentinţa unui judecător federal din Statele Unite face carieră

Există un judecător federal în Cincinnati, Ohio, care a decis că hipopotamii lui Pablo Escobar au statut de „oameni” şi că, prin urmare, înainte de a fi castraţi sau ucişi, aşa cum doreşte guvernul Columbiei, trebuie trataţi „cu respect”.

Karen Litkovitz a dat dreptate Fondulul pentru Apărarea Drepturilor Legale ale Animalelor, un grup din San Francisco care salută decizia judecătorului federal şi care cere ca aceasta să fie exportată şi în străinătate. În cazul specific din Columbia, unde experţii în drept penal susţin că sentinţa nu are valabilitate la Bogota.

Judecătorul mizează pe faptul că, în Columbia, deşi animalele terorizează lumea, majoritatea populaţiei salută prezenţa hiopotamilor, care datează din anii 1980, când şeful lor a adus câteva exemplare la ferma sa aflată la 160 de kilometri de oraşul Medellin, împreună cu lei şi girafe. La moartea sa, petrecută în 1993, celelalte animale au fost plasate în diferite centre zoologice.

Toţi, cu excepţia hipopotamilor, care cu cele 5 tone ale lor nu sunt uşor de prins. În mlaştinile Hacienda Na 'Poles, animalele s-au înmulţit: de la 35 au devenit 80, apoi poate o 100. Au ieşit din incinte, urmând căi navigabile. Oamenii de ştiinţă cred că „hipopotamii de cocaină”, aşa cum au fost denumiţi, reprezintă o ameninţare serioasă pentru biodiversitatea Columbiei (ar putea deveni 1.500 până în 2035).

Studiile au arătat că fecalele lor pot chiar modifica nivelul de oxigen din apă, punând în pericol peştii şi alte forme de viaţă.

Autorităţile columbiene încearcă să urmeze o cale mai puţin sângeroasă, cea a sterilizării animalelor. Până acum, au reuşit să anihileze 24 de exemplare, cu un cost de 50.000 de dolari pentru fiecare hipopotam.

Dacă ar fi consideraţi „persoane” şi de justiţia columbiană, procesul de sterilizare ar putea deveni şi mai complicat, poate chiar imposibil. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici