Holera a făcut peste 1000 de victime în Zimbabwe (Galerie Foto)

Holera a provocat moartea a 1.111 persoane în Zimbabwe, începând din luna august, potrivit unui bilanţ realizat miercuri şi făcut public joi de ONU.

45 afișări
Imaginea articolului Holera a făcut peste 1000 de victime în Zimbabwe (Galerie Foto)

Peste o mie de persoane au murit în Zimbabwe din cauza epidemiei de holeră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit statisticilor Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), un total de 20.581 de cazuri suspecte au fost diagnosticate în toată ţara.

GALERIE FOTO

Bilanţul anterior întocmit de ONU, făcut public luni, releva 978 de morţi şi 18.413 cazuri suspecte diagnosticate în toată ţara.

Cea mai afectată regiune este capitala Harare, cu 224 de morţi din 9.072 de cazuri diagnosticate, urmată de oraşul Beitbridge, situat la graniţa cu Africa de Sud, unde 99 de persoane au murit din cauza epidemiei de holeră, din totalul celor 3.546 de cazuri suspecte.

Din august, maladia care se transmite prin intermediul apelor reziduale continuă să se extindă, organizaţiile internaţionale având probleme în a face faţă nevoilor populaţiei.

Agenţiile umanitare ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, care au calificat această epidemie ca fiind "fără precedent" în Zimbabwe, au precizat în repetate rânduri că statisticile lor nu reflectă decât o parte a situaţiei şi că numărul bolnavilor şi persoanelor decedate este mult mai mare.

Potrivit celor două organizaţii care desfăşoară operaţiunile ONU împotriva epidemiei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), în cel mai rău caz, aproximativ 60.000 de persoane sunt ameninţate de această boală.

Citeşte şi:

Mugabe se foloseşte de o "tentativă de asasinat" pentru a-şi spori puterea în Zimbabwe

ONU: Peste 18.000 de cazuri suspecte de holeră în Zimbabwe

Zimbabwe susţine că epidemia de holeră este un genocid comis de Marea Britanie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici