Hollande: Iniţiativa de pace pentru Ucraina este o ultimă şansă de a evita un război

Preşedintele francez, Francois Hollande, a declarat sâmbătă că iniţiativa de pace lansată de el şi de cancelarul german Angela Merkel reprezintă "una dintre ultimele şanse" de a evita un război în Ucraina, relatează France24.

32691 afișări
Imaginea articolului Hollande: Iniţiativa de pace pentru Ucraina este o ultimă şansă de a evita un război

Francois Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hollande şi Merkel au fost joi şi vineri în Ucraina şi în Rusia pentru discuţii cu preşedinţii ucrainean, Petro Poroşenko, şi rus, Vladimir Putin.

"Cred că aceasta este una dintre ultimele şanse, de aceea am lansat această iniţiativă", a afirmat Hollande.

El a precizat la postul de televiziune France 2 că planul negociat în prezent prevede o zonă demilitarizată de 50-70 de kilometri şi o autonomie extinsă în regiuni din estul Ucrainei.

Negociatorii vor să întocmească un document pentru implementarea acordului de pace încheiat în septembrie la Minsk şi care este încălcat în mod regulat.

"Dacă nu reuşim să găsim nu doar un compromis, ci un acord de pace durabil, ştim perfect scenariul care va urma. Acesta are un nume, este război", a declarat Hollande.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici