Hosni Mubarak va fi rejudecat pentru corupţie. Curtea de Casaţie i-a anulat condamnarea

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak va fi rejudecat în singurul caz de corupţie în cadrul căruia se află în detenţie, la un spital, după ce Curtea de Casaţie a anulat marţi condamnarea precedentă la trei ani de închisoare.

145 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak va fi rejudecat pentru corupţie. Curtea de Casaţie i-a anulat condamnarea

Hosni Mubarak va fi rejudecat pentru corupţie. Curtea de Casaţie i-a anulat condamnarea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În noiembrie, un tribunal a abandonat deja, în apel, acuzaţiile de ucidere de manifestanţi din cauza cărora risca pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

Însă fostul dictator, care a demisionat în februarie 2011, în urma unei revolte populare, după cei 30 de ani cât s-a aflat la putere, a rămas în detenţie, într-un spital militar din Cairo, în cadrul procesului pentru corupţie.

Nicio sursă judiciară oficială nu a anunţat marţi dacă această decizie a Curţii de Casaţie implică eliberarea lui Mubarak.

Avocatul său, Farid al-Deeb, a declarat pentru AFP că Mubarak este necesar să fie eliberat, deoarece "şi-a ispăşit pedeapsa" de trei ani de închisoare, a apreciat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici