Hugo Chavez a cumpărat un tun pentru provocarea ploilor în mod artificial

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a decis achiziţionarea unui tun special cubanez în efortul de provocare a ploii în condiţiile în care ţara trece printr-o perioadă de secetă.

95 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez a cumpărat un tun pentru provocarea ploilor în mod artificial

Hugo Chavez a cumpărat un tun pentru provocarea ploilor în mod artificial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A plouat mult în ultimele zile pentru că am un tun la Miraflores (palatul prezidenţial)", a glumit Chavez, care de curând le-a declarat "război norilor", în cursul unei reuniuni a Partidului Socialist din Venezuela (PSUV).

"La Valencia (nord), suntem pe cale să folosim tunul pentru a aduce ploaia. La Bolivar (sud-est) plouă. La Guaricio (centru), nu plouă, deci vom folosi tunul", adaugă Chavez.

Chavez a declarat că foloseşte "un echipament special de care dispune şi Fidel Castro în Cuba, pentru ploi artificiale".

Seceta provocată de fenomenul "El Nino" a provocat un deficit hidrologic de 25 la sută în Venezuela, forţând autorităţile să instituie restricţii la aprovizionarea cu apă până în luna mai.

Alimentarea cu apă este întreruptă în anumite zone zilnic, iar Chavez le-a cerut cetăţenilor să facă duşuri scurte, de trei minute, pentru a economisi apa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici