Hugo Chavez anunţă naţionalizarea companiilor siderurgice din Venezuela

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, a anunţat joi naţionalizarea mai multor companii siderurgice din vestul ţării în vederea constituirii unui mare concern naţional.

55 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez anunţă naţionalizarea companiilor siderurgice din Venezuela

Hugo Chavez, preşedintele Venezuelei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această decizie survine la 15 zile de la adoptarea unei legi care permite statului să preia controlul asupra activităţilor legate de sectorul hidrocarburilor, printre care şi injectarea de apă, vapori sau gaze, transportul muncitorilor sau alte tipuri de servicii.

De la adoptarea acestui text, Guvernul acestei ţări bogate în petrol din America de Sud, a expropriat cel puţin 76 de companii din sectorul hidrocarburilor, majoritatea cu capital local şi care operau pe lacul Maracaibo din vestul ţării.

"Sectorul metalurgic este naţionalizat", a declarat joi Chavez. "Nu mai este nimic de spus (...) Un proces de naţionalizare a fost demarat pentru a putea constitui un complex industrial", a explicat el.

Liderul venezuelan nu a oferit alte detalii privind forma exactă a acestui conglomerat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici