Hugo Chavez dă petrolul pe vaci!

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, i-a propus marţi preşedintelui-ales al Uruguayului, Jose "Pepe" Mujica, să îi furnizeze petrol în condiţii mai avantajoase şi să plătească în natură, prin livrarea de vaci, lapte sau grâu.

45 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez dă petrolul pe vaci!

Hugo Chavez dă petrolul pe vaci! (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Începând cu anul 2005, Venezuela, cel mai mare exportator de petrol din America de Sud, acoperă toate nevoile de petrol ale Uruguayului. Această ţară achită 75 la sută din facturi o dată la trei luni, iar 25 la sută printr-o linie de creditare prelungită pe 15 ani cu o dobândă anuală de doi la sută. În cuantumul restului de 25 la sută, Uruguayul poate opta pentru livrarea de produse.

"Sper că împreună cu Pepe, vom trece de la Acordul de la Caracas la Acordul de la Petrocaribe, care este mai extins şi are rate ale dobânzilor foarte mici", declară liderului organizaţiei antiliberale din America Latină.

Programul Petrocaribe, lansat în 2005, include 18 ţări aliate ale Venezuelei.

Creşterea de animale reprezintă principala activitate a Uruguayului, care deţine 12 milioane de vaci la o populaţie de 3,3 milioane de locuitori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici