Hugo Chavez "este mai bine pe zi ce trece", afirmă ginerele său, ministrul Ştiinţei

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez, spitalizat de la 10 decembrie în Cuba pentru o a patra operaţie de cancer, "este mai bine pe zi ce trece", a declarat marţi ministrul pentru Ştiinţă şi Tehnologie Jorge Arreaza, ginerele acestuia.

223 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez "este mai bine pe zi ce trece", afirmă ginerele său, ministrul Ştiinţei

Hugo Chavez (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Chavez "este mai bine pe zi ce trece, este din ce în ce mai implicat în funcţiile sale (prezidenţiale) în fiecare zi", a declarat Arreaza, în Cuba, într-un interviu pentru postul VTV.

"El dă instrucţiuni cu mai multă energie decât un generator", a adăugat Arreaza, după ce s-a întâlnit cu tatăl soţiei sale, care nu a mai apărut în public de când a fost spitalizat la Havana. Preşedintele Chavez se află în "deplinătatea" capacităţilor sale intelectuale, în opinia sa.

Ministrul pentru Comunicaţii Ernesto Villegas a declarat sâmbătă că preşedintele Chavez a depăşit infecţia respiratorie de care suferea după cea de-a patra operaţie şi că s-ar putea întoarce la Caracas "în câteva săptămâni".

"Infecţia respiratorie a fost depăşită, deşi persistă încă un anumit nivel de insuficienţă respiratorie care este tratată în mod adecvat" la spitalul din Havana în Cuba, unde Hugo Chavez a fost operat, a declarat ministrul pentru presă.

Hugo Chavez nu a putut asista la summitul Comunităţii Statelor Latino-Americane şi din Caraibi (CELAC), la începutul săptămânii, la Santiago. Vicepreşedintele Nicolas Maduro a citit luni un mesaj semnat de Chavez.

Lderul opoziţiei venezuelene Henrique Capriles a acuzat dminică Gvernul că "minte cu neruşinare" în legătură cu situaţia sănătăţii preşedintelui, în vârstă de 58 de ani, aflat la putere de 14 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici