Hugo Chavez recunoaşte că a fost operat pentru extirparea unei tumori canceroase

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, a recunoscut, joi, că a fost operat pentru înlăturarea unei tumori canceroase, însă a dat asigurări că recuperarea după intervenţie se desfăşoară bine, relatează AFP, citând un mesaj citit la Havana şi preluat de toate posturile radio şi TV din Venezuela.

191 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez recunoaşte că a fost operat pentru extirparea unei tumori canceroase

Hugo Chavez recunoaşte că a fost operat pentru extirparea unei tumori canceroase (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Analizele au confirmat existenţa unei tumori, cu prezenţa de celule canceroase, care a necesitat o a doua intervenţie, pentru extirparea completă a tumorii", a afirmat Chavez, declarând că este încrezător că se va recupera total.

Preşedintele venzuelan, în vârstă de 56 de ani, a fost spitalizat de urgenţă în data de 10 iunie, în timp ce se afla într-o vizită oficială la Havana, şi a fost operat pentru un abces pelvian, potrivit declaraţiilor oficiale.

În mesajul citit joi, el a recunoscut că a fost supus şi unei a doua intervenţii chirurgicale, pentru extirparea tumorii. "A fost o intervenţie importantă, realizată fără complicaţii, în urma căreia evoluţia este satisfăcătoare, urmez tratamente complementare pentru a combate diferitele tipuri de celule descoperite şi sunt pe calea recuperării depline", a spus Chavez.

El a apreciat şi că a comis o "greşeală fundamentală" neglijându-şi sănătatea ani de zile. Obişnuit să improvizeze discursuri-fluviu, Chavez s-a mulţumit joi să citească timp de 15 minute un text scris, în faţa unui drapel venezuelan şi a unei imagini a eroului independenţei venezuelane, Simon Bolivar.

"Am continuat să mă informez şi să fiu la comanda acţiunilor guvernului bolivarian, în legătură permanentă cu vicepreşedintele Elia Jaua şi cu toată echipa guvernamentală", a afirmat Chavez, care nu a predat prerogativele prezidenţiale, aşa cum prevede Constituţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici