Hugo Chavez s-a întors în Venezuela, anunţând încheierea şi succesul radioterapiei sale

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez s-a întors în noaptea de vineri spre sâmbătă la Caracas şi a anunţat "încheierea şi succesul" radioterapiei la care a fost supus în Cuba pentru tratarea cancerului său.

420 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez s-a întors în Venezuela, anunţând încheierea şi succesul radioterapiei sale

Hugo Chavez s-a întors în Venezuela, anunţând încheierea şi succesul radioterapiei sale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să vă informez că aceste ultime zile au încheiat cu succes întregul ciclul de radioterapie", a declarat Chavez la sosirea pe aeroportul din Caracas, într-o emisiune transmisă la radio şi televiziune.

Ministrul de Interne Tareck El Aissami a alimentat unele speculaţii marţi, declarând că preşedintele venezuelean va reveni din Cuba "în următoarele ore", lucru care nu s-a întâmplat.

Hugo Chavez, în vârstă de 57 de ani, a suferit două intervenţii chirurgicale anul trecut, pentru extirparea unor tunori canceroase, şi a fost supus unei chimioterapii, iar ulterior unei radioterapii.

El nu a dezvăluit niciodată tipul de cancer de care suferea şi nici prognosticul medicilor. Apropierea alegerilor prezidenţiale, prevăzute în octombrie, a alimentat o incertitudine politică în ţară.

El a fost operat pe 26 februarie la Havana pentru a doua tumoare canceroasă, în zona pelviană. Prima tumoare i-a fost extirpată încă din iunie.

Preşedintele venezuelean a început un nou ciclu de radioterapie pe 24 martie, în capitala cubaneză.

Aflat la putere din 1999, Chavez, unul dintre liderii stângii radicale din America Latină, va candida pentru un nou mandat de şase ani în alegerile prezidenţiale prevăzute pentru 7 octombrie, în care îl va înfrunta pe candidatul opoziţiei Henrique Capriles Radonski, guvernatorul bogatului stat Miranda.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici