Humza Yousaf urmează să preia funcţia de prim-ministru al Scoţiei. Este primul lider musulman al Partidului Naţional Scoţian

Humza Yousaf a înlocuit-o pe Nicola Sturgeon la conducerea Partidului Naţional Scoţian (SNP) pro-independenţă, în urma unei victorii la limită asupra principalei rivale Kate Forbes, a anunţat luni partidul.

381 afișări
Imaginea articolului Humza Yousaf urmează să preia funcţia de prim-ministru al Scoţiei. Este primul lider musulman al Partidului Naţional Scoţian

Sursa foto: Twitter

În prezent secretar de stat pentru sănătate al guvernului scoţian, Yousaf va deveni săptămâna aceasta următorul prim-ministru al Scoţiei. După ce au fost numărate voturile, el a obţinut 52,1% din voturi, faţă de 47,9% pentru rivala Forbes.

Yousaf este un apropiat al lui Sturgeon şi a candidat promiţând continuitate. Humza Yousaf este primul lider musulman al Partidului Naţional Scoţian, potrivit The Guardian.

Se aşteaptă ca Sturgeon să demisioneze în mod oficial din funcţia de prim-ministru al guvernului scoţian marţi, ceea ce va începe procesul prin care Yousaf va prelua postul până miercuri. Parlamentul scoţian va vota pentru confirmarea lui Yousaf ca prim-ministru desemnat marţi după-amiază.

Demisia lui Sturgeon din funcţia de lider al partidului, în februarie, a dat startul competiţiei pentru conducerea partidului, care s-a dovedit a fi o competiţie zbuciumată între Yousaf, Forbes şi  Ash Regan.

Dar rezultatul strâns arată că membrii SNP nu sunt atât de siguri de secretarul pentru sănătate. De asemenea, s-ar putea să aibă probleme cu publicul scoţian în general. Sondajul Ipsos de săptămâna trecută arată că 42% dintre scoţieni au o părere nefavorabilă despre noul lider al SNP, faţă de doar 22% care au o părere pozitivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici