Ideea pericolului pe care îl reprezintă al-Qaida coincide cu alegerile din SUA

Ideea ameninţării reprezentate de reţeaua al-Qaida în Irak şi Afganistan coincide cu apropierea alegerilor în Statele Unite, observă un expert citat de ediţia electronică a revistei Newsweek.

12 afișări
Imaginea articolului Ideea pericolului pe care îl reprezintă al-Qaida coincide cu alegerile din SUA

Ideea pericolului pe care îl reprezintă al-Qaida coincide cu alegerile din SUA (Imagine: Mediafax Foto)

Referindu-se la speculaţiile referitoare la înfrângerea reţelei al-Qaida de către State Unite, expertul iranian Ali Ettefagh, directorul Highmore Global Corporation, subliniază că nu înţelege argumentul luptei împotriva organizaţiei conduse de Osama ben Laden.

"Încă încerc să identific argumentul de bază al conflictului dintre al-Qaida şi Statele Unite. Mi se pare însă că apariţia şi dispariţia ameninţării al-Qaida coincide de fiecare dată cu alegerile din Statele Unite", notează Ettefagh.

"Al-Qaida era şi încă este o reţea de grupuri criminale. Această organizaţie şi-a început activitatea cu scopul înlăturării regimului saudit. Nici nu şi-ar fi putut imagina o campanie publicitară mai eficientă decât discursul administraţiei SUA, care a transformat o grupare criminală într-un monstru fără precedent, capabil să distrugă democraţii şi întreaga lume", subliniază Ettefagh.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici