Identitatea de gen în Franţa. Fiscul elimină termenii „doamna” şi „domnul”

Fiscul din Franţa elimină termenii „doamna” şi „domnul” şi recomandă angajaţilor să se adreseze contribuabililor, în corespondenţă, cu numele destinatarului şi cu un salut.

1062 afișări
Imaginea articolului Identitatea de gen în Franţa. Fiscul elimină termenii „doamna” şi „domnul”

Identitatea de gen în Franţa. Fiscul elimină termenii „doamna” şi „domnul”

Într-o notă dezvăluită de Le Figaro, Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Franţa le cere agenţilor să nu mai folosească formule de politeţe precum "domnule" sau "doamnă" în scrisorile şi e-mailurile către contribuabili.

"În actualul context instituţional şi social de luare în considerare a schimbărilor de identitate de gen (schimbarea sexului sau refuzul oricărei referiri la un gen), recomandarea generală este de a elimina referinţele la statut în corespondenţă", se arată în nota directorului general al Finanţelor Publice.

„De acum încolo, se recomandă doar numele destinatarului şi salutul <Bună ziua>. În mod similar, expresia <Vă stau la dispoziţie pentru orice informaţii suplimentare> ar trebui să fie preferată unei fraze precum <Vă rog să acceptaţi, domnule...>", se arată în scrisoare.

"Directorii sunt rugaţi să se asigure că aceste recomandări, care fac parte din adaptarea doctrinei DGFiP la schimbările din societate, sunt implementate în mod corespunzător în scrisori şi emailuri", se arată în aceeasşi notă”, citată de BFM TV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
identitate,
gen,
franţa

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici